Betting i travsport

Vill du spela på travsport finns idag många alternativ. Tidigare dominerade ATG den delen av spelmarknaden nära nog totalt, men med betting på internet har väldigt många nya alternativ dykt upp på spelmarknaden. Dessa kan både vara mer spännande och lönsammare än att spela hos ATG.

ATG stödjer svensk travsport

Då man jämför ATG med stora spelbolag som Unibet eller Bet365 ser man snart att de privata bolagen ofta ger bättre odds jämfört med ATG. Det beror på fler olika saker, varav en är att en del av de satsade pengarna går tillbaka till svensk travsport. Så om du spelar på ATG bidrar du även till utveckla travsporten, ett bra skäl till att välja ATG för dina insatser. Varje år betalar ATG cirka 1,7 miljarder SEK till svensk travsport.

Privata spelbolag och bättre odds

De privata spelbolagen ger istället tillbaka mer av pengarna till spelarna i form av vinster. Några av de stora spelbolagen har en återbetalningsprocent som närmar sig 90 %, vilket inte ATG kan erbjuda då de bidrar till travsporten istället. Vinstutdelningen hos ATG är beroende på hur många som spelar och oddsen justeras allteftersom spelare bettar i de olika loppen. Så kan det gå till även hos de privata bolagen men några av dem erbjuder spel till fasta odds, vilket kan vara mycket förmånligt. Tänk dig att du har spelat på en häst med mycket höga odds och den hästen plötsligt blir favorittippad. Då sjunker normalt oddsen, men inte om du har spelat till fasta odds. Det här innebär att ett spelbolag kan gå med förlust på ett lopp, vilket aldrig ATG kan göra.

ATG fortfarande stort

ATG dominerar en del av spelmarknaden med V75 och V65 tillsammans med liknande spel. De erbjuder dessutom Harry Boy för de spelare som inte är så insatta i travsporten. Sammantaget finns det nära nog hur mycket som helst att välja mellan då det gäller spel på hästar.