Elitloppet

Utöver de lopp som körs inom trav var och varannan dag så arrangerar man en gång om året en av de största travhelgerna i världen på Solvalla i Stockholm - Elitloppet. Varje år lockas tiotusentals hästintresserade åskådare från hela världen för att se några av världens bästa travhästar göra upp. Ända sedan 1952 har loppet körts och var till en början ett jubileumslopp i samband med att Solvalla fyllde 25 år som travbana.

Totalt är det varje år 16 hästar som bjuds in till att delta i årets Elitlopp. Hästarna gör till en börja upp i två försök där de allra bästa tar sig vidare till det stora finalloppet. Den häst som i sin tur travar hem vinsten får inte bara ta del av äran utan även en vinstsumma på flera miljoner kronor.

Att åka och titta på Elitloppet är någonting som är roligt för alla åldrar. Kring loppen så arrangeras det en mängd andra aktiviteter som garanterat kommer hålla dig sysselsatt hela helgen. Självklart kan du på plats eller hemifrån tv-soffan vara med och spela på de lopp som körs under helgen.

Under Elitloppet 2013 var det ett flertal svenska hästar som deltog och det var även en svensk häst som i slutänden tog hem loppet. Hästen heter Nahar och kördes av kusten Robert Bergh