Travtips V65

Aktiebolaget Trav & Galopp, eller ATG som det är mer allmänt känt som, är den samordnande organisationen för allt spel på trav eller galopp inom Sveriges gränser. ATG är inte statligt ägt, det är ett aktiebolag som samägs av Svensk Galopp och Svensk travsport. Dock måste organisationen, på grund av det spelmonopol som finns i Sverige, sköta sin verksamhet i samråd med den svenska staten. I praktiken innebär detta att staten utser hälften av bolagets styrelsemedlemmar plus vem som skall sitta som ordförande i styrelsen. I och med denna överenskommelse får ATG på lagligt vis bedriva spel på svensk hästsport.

ATG:s spel

ATG anordnar en rad olika typer av spel inom travsporten. Några av de vanligaste och mest välkända är de olika V- loppen så som V75, V64 och V65. Dessa lopp anordnas på olika veckodagar och på travbanor runt om i hela Sverige. Det mest kända är troligtvis V75 som körs på lördagar. Men vad många kanske inte känner till är att föregångaren till V75 var V65. Under många år kördes dessa lopp på lördagar. Idag körs det V65- lopp fem dagar i veckan: måndag, tisdag, torsdag, fredag och söndag. V65 är faktiskt en av de spelformer för travsport som funnits allra längst, loppen började anordnas i augusti 1974 på Solvalla och har har hållits ända sedan dess.

Att spela på trav

När man spelar V65 gäller det att välja ut den vinnande hästen i sex olika lopp under samma V65-omgång. Man kan välja hur många hästar man vill i varje omgång. En häst kallas för en spik och är billigast att spela på. Ju fler hästar man väljer, desto större blir spelsystemet och då kostar det även mer att spela. Vinner gör man om man lyckas pricka in fem eller sex rätt. Vinsten fördelas nämligen mellan alla spelare som fått sex och fem rätt. 50% av vinstpotten går till de som har sex rätt och resterande 50% till de med fem rätt. Eftersom det är svårare att få in sex rätt brukar det inte vara så många vinnare och därmed en större vinst.

Travtips och odds

Det är inte alltid lätt att välja hur man skall fördela sina insatser när man spelar, speciellt inte om man är nybörjare i gamet. Idag finns det dock massor av hjälp att få när det gäller travtips på V65. Överallt kan man få hjälp av experter att tippa på hästsport. Självklart finns det bra hjälp hos den lokala spelhandlaren och även de stora kvällstidningarna erbjuder tipshjälp. Allt vanligare blir det också att ta leta hjälp på nätet. Det finns flera sajter som specialiserat sig och endast sysslar med att ge tips om hästsport. Här tillhandahålls aktuella och kommande tips, man presenterar nyheter i branschen och har flera travkunniga experter som delar med sig av sin kunskap via bloggar och podcasts. Allt för att spelarna skall få den information de behöver för att kunna göra bra satsningar och förhoppningsvis kamma hem några fina vinster.