Betting på trav

Att ägna sig åt betting är ordagrant att ägna sig åt vadslagning. De som sysslar med det slår vad om att ett visst scenario ska sluta på ett visst sätt. Den sport som anses bäst lämpad åt betting är trav, där du helt enkelt bettar, slår vad om, hur loppet ska sluta. Travbetting är ett väldigt spännande sätt att se på ett lopp eftersom det inte går att vara helt säker på hur det ska komma att sluta. Den häst som tar ledningen från början är inte alls säkrad en vinst. Mycket kan hända under loppets gång och det är just det som får så många att hoppas ända fram till loppets slut. I Sverige är trav en oerhört stor sport och faktum är att vi är ett av de länder i världen där det är som mest populärt.

Hur bettar man?

Innan du bestämmer dig för vilka hästar du vill satsa på så finns det flera saker att överväga. Till exempel är det bra att känna till alla hästar som ingår i loppet och vilka av dem som redan ses som favoriter. Ha i åtanke att de allra flesta antagligen kommer satsa på någon eller några av favoriterna och att det, vid en vinst, kommer göra att vinstsumman delas på fler och på så sätt ger mindre utdelning. Att någon är favorit garanterar såklart ingen vinst och det finns många andra saker att fundera över innan du beslutar dig för hur du ska satsa. När du väl har övervägt och bestämt dig för vilka hästar du vill betta på så är det dags att bestämma dig för hur mycket du vill satsa på var och en av dem. Kom ihåg att desto högre summa du satsar, desto mer pengar får du vid en eventuell vinst.

 

Odds

Hur stor vinst som delas ut beror på hur oddsen för den som vann har sett ut. I stora drag går det ut på att ju fler som satsar på en häst, ju lägre blir oddsen och ju fler behöver dela på den eventuella vinsten. Om det exempelvis var hundra personer som satsade på den vinnande hästen så är det hundra personer som ska dela på vinstsumman. Likadant fungerar det åt andra hållet; om någon skulle vara ensam om att ha satsat på en viss häst och om den hästen vinner, så går hela vinsten till den enda person som gjorde sin satsning på vinnaren.

 

Bonus och kampanjer

Som vid så många andra onlinespel så går det även på trav att finna bonusar och kampanjer. Många har välkomstbonusar till nya spelare och insättningsbonusar när du sätter in pengar på ditt spelkonto. Innan du bestämmer dig för vilken sida du vill spela på så är det bra att jämföra olika sajter för att på så sätt hitta den som passar dig bäst.