Betting på trav 

När det kommer till betting på trav är det inte bara tur som gäller även om det aldrig är fel att ha lite tur. Men efter som det rör sig om levande djur och mänskliga kuskar så kan det vara mycket mer än matematiskt uträknade odds som behöver tas hänsyn till. 

Vissa hästar springer bra på våta banor och vissa på torra. Vilken form är kusken i och vilken historik gäller för ekipaget i form av skador eller missflyt tidigare under säsongen? Det är alla faktorer som kan spela in när det gäller att gissa vinnaren. Chanserna kan också förändras på grund av dessa faktorer. Exempelvis kan en favorit med en skada vara en dålig satsning samtidigt som en högoddsare som är inne i en period av flyt kan generera en storvinst. Det är alla dessa faktorer och omständigheter som gör betting på trav till de kanske mer spännande sporterna.

Tur eller skicklighet

Vissa påstår att trav har med tur att göra, andra att det bara är skicklighet och sedan finns det de som står mitt emellan och menar på att det beror på båda sakerna. Vilket som är rätt får vara osagt men det är onekligen så att kunskap kring de olika hästarna och kuskarna kan hjälpa till att räkna ut vinnare. Oddsen hänger dock samman med denna kunskap och oddsen går hand i hand. En favorit som är i form och som vunnit flera lopp ger inte den vinstsumma i förhållande till insatsen som en häst som inte är så betrodd. Det innebär då också att den häst som räknats ut, men som springer och vinner loppet, ger de stora pengarna och orsakar en så kallad skräll. I en sådan vinst spelar kanske turen in mer än skickligheten.

De finns massor med onlinecasinon som erbjuder betting på trav och där spelaren kan få tillgång till mängder av information om sporten, och också ta del av proffsens analyser och historik på hästar, kuskar och ekipage för att underlätta insatserna. Det är dock ingen garanti att en häst som vunnit flera lopp kommer att vinna nästa, men det är också det som gör betting på trav till en av de mest spännande sporterna att satsa pengar på. Ofta går också loppen att följa via live-sändningar på nätet, tv eller i radio, vilket ger ytterligare spänning till spelet.

Favorit eller skräll

Den häst som ligger bäst till, men då också oftast har låga odds är den som kallas för favorit. Den häst som går och vinner trots att väldigt få trott att detta var möjligt är en skräll. När det kommer till betting på trav finns också många olika strategier och olika sätt att satsa för att öka vinster och minska förluster men också för att säkra upp och att jämna ut förluster och vinster. Detta kan vara en bra strategi för nybörjaren eftersom det kan ta en liten stund att sätta sig in i och få ett grepp på trav. Efter att detta är gjort kan en mer aggressiv spelstil användas och därmed generera de större vinsterna.