Trav och spel på hästar

Att spela på hästar är mycket populärt i Sverige och varje dag spelar tusentals svenska på sina favorithästar. Sporten har funnits sedan 1800-talet och den första travbanan i Sverige har funnits sedan 1907. Ett annat spel som är väldigt populärt i Sverige är binog.

I Sverige är det företaget ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) som driver alla spel på trav. Dessa har legalt monopol på spelet och är därför det enda bolaget som får erbjuda detta spel. ATG erbjuder flera olika spel inom trav och galopp och det finns någonting för alla. Loppen som man kan spela på visas i sändning på TV4, men går även att se på nätet.

Man kan spela på hästar via närmaste ATG-ombud där man då köper en kupong som man fyller i och lämnar in. Man kan även spela direkt via nätet eller direkt på travbanan. Detta ger den ultimata travupplevelsen och du får då även se mer än bara det man ser på TV-sändningen. Man får då bland annat se hästarna värma upp och kan då se vilken form hästarna är i precis innan loppet. Du kan läsa mer om travsporten och ATG:s övriga spel på travnyheter.